Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa krewetkowa z mlekiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa krewetkowa z mlekiem

Zupa krewetkowa z mlekiem

Składniki:

Zupa krewetkowa z mlekiem

 

  • ½ kg krewetek, oczyszczonych
  • 1 cebula, posiekana
  • 2 puszka kukurydzy konserwowej
  • 30 dag ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • 350 ml mleka skondensowanego
  • 800 ml mleka
  • ½ papryczki chili, posiekanej
  • olej rzepakowy
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa krewetkowa z mlekiem

Cebulę i chili smażymy do miękkości na oleju, dodajemy mleko, mleko skondensowane, ziemniaki, kukurydzę, gotujemy około 10 minut. Dodajemy krewetki i dusimy jeszcze 4 minuty. Przyprawiamy solą i pieprzem.


Tagi:

krewetki