Sposób przygotowania:
Rolady wieprzowe Eli moczone w mleku z cebuląprzygotowanie mięsa
Płaty mięsa dokładnie rozbić tłuczkiem do mięsa. 2 cebule obrać z łupinek i pokroić w piórka. Cebulę rozłożyć na połówkach mięsa.
przygotowanie mięsa cd
Płaty mięsa złożyć na pół,włożyć do pojemnika i zalać mlekiem. Pojemnik przykryć i włożyć do lodówki na 12 godzin.
przygotowanie rolad
Płaty mięsa oprószyć solą, pieprzem i posmarować musztardą.
przygotowanie rolad cd
2 cebule obrać z łupinek. Boczek, ogórki i cebulę pokroić w słupki i rozłożyć na mięsie.
przygotowanie rolad cd
Przygotowane rolady ciasno zwinąć i obwiązać bawełnianą nicią kuchenną.
przygotowanie rolad cd
Jeśli zostały ogórki to pokroić je w kostkę. 2 obrane cebule pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie rolad cd
W rondlu rozgrzać olej,włożyć rolady i obsmażyć ze wszystkich stron. Do rolad dodać cebulę, czosnek, ogórki, paprykę, sól, pieprz i chwilę smażyć razem. Rolady podlać wodą i dusić do miękkości. Gotowe rolady wyjąć z rondla i odwinąć z nici. Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować. Smacznego!