eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Rolady wieprzowe Eli moczone w mleku z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Rolady z łopatki wieprzowej moczone w mleku z pokrojoną w piórka cebulą. Nadziane boczkiem wędzonym, ogórkiem i cebulą.

Rolady wieprzowe Eli moczone w mleku z cebulą

Składniki:

Rolady wieprzowe Eli moczone w mleku z cebulą

mięso

  • 3 płaty mięsa z łopatki wieprzowej - około 20 dkg każdy

farsz

dodatki

składniki zalewy

Sposób przygotowania:

Rolady wieprzowe Eli moczone w mleku z cebulą

przygotowanie mięsa

Rolady wieprzowe Eli moczone w mleku z cebulą
Na połówkach płatów mięsa rozłożyć cebulę.

Płaty mięsa dokładnie rozbić tłuczkiem do mięsa. 2 cebule obrać z łupinek i pokroić w piórka. Cebulę rozłożyć na połówkach mięsa.

przygotowanie mięsa cd

Rolady wieprzowe Eli moczone w mleku z cebulą
Mięso z cebulą zalać mlekiem i włożyć do lodówki na 12 godzin.

Płaty mięsa złożyć na pół,włożyć do pojemnika i zalać mlekiem. Pojemnik przykryć i włożyć do lodówki na 12 godzin.

przygotowanie rolad

Rolady wieprzowe Eli moczone w mleku z cebulą
Oprószone solą i pieprzem mięso posmarować musztardą.

Płaty mięsa oprószyć solą, pieprzem i posmarować musztardą.

przygotowanie rolad cd

Rolady wieprzowe Eli moczone w mleku z cebulą
Na posmarowane musztardą mięso położyć boczek,cebulę i ogórki.

2 cebule obrać z łupinek. Boczek, ogórki i cebulę pokroić w słupki i rozłożyć na mięsie.

przygotowanie rolad cd

Rolady wieprzowe Eli moczone w mleku z cebulą
Ciasno zwinięte rolady obwiązać bawełnianą nicią kuchenną.

Przygotowane rolady ciasno zwinąć i obwiązać bawełnianą nicią kuchenną.

przygotowanie rolad cd

Rolady wieprzowe Eli moczone w mleku z cebulą
Pozostałe ogórki icebule pokroić w kostkę. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.

Jeśli zostały ogórki to pokroić je w kostkę. 2 obrane cebule pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.

przygotowanie rolad cd

W rondlu rozgrzać olej,włożyć rolady i obsmażyć ze wszystkich stron. Do rolad dodać cebulę, czosnek, ogórki, paprykę, sól, pieprz i chwilę smażyć razem. Rolady podlać wodą i dusić do miękkości. Gotowe rolady wyjąć z rondla i odwinąć z nici. Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować. Smacznego!


Tagi:

dania rolady