Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa kukurydziano-krabowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa kukurydziano-krabowa

Zupa kukurydziano-krabowa

Składniki:

Zupa kukurydziano-krabowa

 

  • 2 puszki kukurydzy
  • 1 puszka mięsa z krabów
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 3 ziemniaki, pokrojone w kostkę
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 1 mała cebula, posiekana
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki słodkiego sosu chili
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa kukurydziano-krabowa

W garnku na maśle smażymy cebulę i czosnek. Dodajemy bulion i ziemniaki, gotujemy około 10 minut. Dodajemy sos chili, mięso z krabów, kukurydzę, przyprawiamy do smaku gotujemy jeszcze 5 minut.