Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z cukinią i sosem
Ziemniaki obieramy i myjemy, ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach i przekładamy na cedzak. Cukinię myjemy i ścieramy na tarce, dodajemy do startych ziemniaków na cedzak. Odsączone ziemniaki i cukinię przekładamy do miski, dodajemy jajko, sól, pieprz i mąkę, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki.
Sos tzatziki : umyte ogórki ścieramy na tarce i odsączamy z płynu, przekładamy do miseczki i dodajemy śmietanę, przyprawę do tzatzików.
Mieszamy i chłodzimy w lodówce.
Usmażone placki podajemy z sosem tzatziki.
Sos tzatziki : umyte ogórki ścieramy na tarce i odsączamy z płynu, przekładamy do miseczki i dodajemy śmietanę, przyprawę do tzatzików.
Mieszamy i chłodzimy w lodówce.
Usmażone placki podajemy z sosem tzatziki.