Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Zupa marchewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna zupa z dużą ilością marchewki.

Zupa marchewkowa

Składniki:

Zupa marchewkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa marchewkowa
Warzywa obrać i opłukać. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę i pietruszkę pozostawić w całości. Warzywa ugotować w bulionie z przyprawami. Gdy będą miękkie wyjąć marchewki i pietruszkę i zmiksować przy użyciu blendera. Pure dodać do zupy, wymieszać dokładnie. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Taką zupę można także śmiało gotować z kawałkami mięsa.

Tagi:

marchewka