malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Zupa marchewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Można ją podawać niemowlętom

Zupa marchewkowa

Składniki:

Zupa marchewkowa

 

  • 20dag filetu
  • 4marchewki
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • łyżka masła
  • 2ziemniaki
  • 1/2szk mleka
  • sól,pieprz,cukier

Sposób przygotowania:

Zupa marchewkowa
Filety opłucz, wrzuć do garnka, zalej 4szk wody. Posól
Doprowadź do wrzenia.
Oczyść marchewkę,seler i pietruszkę.Marchewkę pokrój w kawałki, resztę wrzuć w całości do garnka.
Dodaj łyżkę masła.
Gotuj 30min.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, wrzuć do zupy i gotuj.
Na koniec dolej mleka o doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia i zmiksuj na gładki krem. Dopraw solą

Tagi:

marchewka