sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Zupa marchewkowa - krem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybka i smaczna zupa. Polecam

Zupa marchewkowa - krem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa marchewkowa - krem

 

  • składniki:
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ½ selera
  • 1 trójkącik serka topionego śmietankowego
  • 1/5 litr wody
  • 1 kostka rosołowa
  • sól, pieprz
  • śmietana 18%

 

Sposób przygotowania:

Zupa marchewkowa - krem
Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i myjemy. Następnie zalewamy 1,5 litrem wody, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy aż warzywa będą miękkie. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy serek topiony i całość miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Przelewamy do salaterek i dodajemy po łyżce śmietany 18%. Smacznego
Zupa marchewkowa - krem
Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i myjemy
Zupa marchewkowa - krem
Całość zalewamy wodą i dodajemy kostkę rosołową
Zupa marchewkowa - krem
Gdy warzywa będą miękkie dodajemy serek topiony i całość miksujemy

Tagi:

marchewka