Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Zupa marchewkowa z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna zupa marchewkowo-cukiniowa podana z makaronem ryżowym

Zupa marchewkowa z cukinią

Składniki:

Zupa marchewkowa z cukinią

 

  • 700 ml bulionu drobiowego
  • 1 ugotowana pierś z kurczaka
  • 4 marchewki
  • 1 cukinia
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowe
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra - szczypta do smaku
  • ryż

Sposób przygotowania:

Zupa marchewkowa z cukinią
Bulion przecedzamy do garnka, pierś z kurczaka kroimy paski, wrzucamy do bulionu i gotujemy, cukinie oraz marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach na tarce do jarzyn, dodajemy warzywa do wywaru i gotujemy wszystko przez około 20 minut, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy papryką, solą i pieprzem, podajemy z ugotowanym ryżem