kamis

kamis

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Zupa maślakowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Włoszczyznę pokroić w paski, zalać wodą i ugotować wywar. Dodać liście laurowe oraz ziele angielskie.

Zupa maślakowa

Składniki:

Zupa maślakowa

 

  • 500 g mrożonych maślaków

 

 

 

  • 1 cebula

 

 

  • 100 ml śmietanki 30%

 

  • Przyprawy KAMIS:

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa maślakowa
Cebulkę pokroić w kostkę, zrumienić na maśle, dodać pokrojone w grube paski maślaki. Wszystko smażyć jeszcze przez kilka minut a następnie przełożyć do wywaru. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Na koniec wlać śmietanę, doprawić pieprzem i solą.

Tagi:

przyprawy