malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Zupa meksykańska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ta zupa jest smaczna, prosta w przygotowaniu, można ją zamrozić i wyjmować kiedy się ma na nią ochotę.

Zupa meksykańska

Składniki:

Zupa meksykańska

 

  • 1/2 kg piersi z kurczaka,
  • 3 papryki czerwone,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1/2 kg pomidorów,
  • 2 listki laurowe,
  • 3 ziarna ziela angielskiego,
  • 2 cebula białe i 1 czerwona,
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego,
  • łyżeczka papryki ostrej,
  • szczypta chili,
  • 1 litr bulionu warzywnego,
  • natka pietruszki do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Zupa meksykańska
Pierś kroimy w kostkę, papryki w kostkę, pomidory parzymy i kroimy w kostkę, cebule siekamy, smażymy wszystko 10 min. Bulion doprowadzamy do wrzenia i dodajemy listki, ziele, solimy, pieprzymy, dodajemy kukurydzę, koncentrat, paprykę, chili, gotujemy 30 min. Podajemy gorącą i udekorowaną pietruszką.