Sposób przygotowania:
Zupa meksykańska z mięsem mielonymZawartość puszek wraz z wodą wlać do dużego garnka (fasola czerwona, biała, kukurydza pomidory). Dolewamy około 0,75l wody i dodajemy kostki rosołowe, sól, pieprz ziele angielskie liść laurowy oraz pół opakowania papryki słodkiej. Gotujemy na małym ogniu. Mięso mielone podpiekamy na patelni wraz z całym opakowaniem przyprawy meksykańskiej, następnie dodajemy posiekaną cebulkę i smażymy kilka minut. Następnie dodajemy pokrojoną drobno papryczkę i dalej smażymy, do miękkości warzywek. Dodajemy pozostałą część słodkiej papryki, zioła prowansalskie i bazylię, dokładnie wymieszać i przełożyć do gotujących się warzywek. Następnie na patelnię wlewamy około szklankę wody i dodajemy 2 łyżeczki koncentratu oraz przeciskamy 3 ząbki czosnku, doprowadzamy do wrzenia i wlewamy do zupy. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i magii. Zupę posypujemy zielona pietruszką i podajemy pieczywem bądź ryżem.
Polecamy: meksykańską zupę Gonzalesa >>>
Natala1210
pszczolkaanulka
darmiona
dokładnie!!
Konczi
Polecam bo jest bardzo smaczna :)
Oscer
dusia30
kucharzyk
Konczi
Bardzo się ciesze, że smakowała :)
Pozdrawiam
cherry12
Olgina
Konczi
Zipa faktycznie jest rewelacyjna, ciesze się, że Wam posmakowała :)