Sposób przygotowania:
Zupa meksykańska z klopsikami
W garnku rozgrzać kilka łyżek oleju. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć. Następnie wrzucić pokrojone pieczarki i paprykę i dalej chwilę smażyć. Wlać gorącą wodę, pokrojone w kostkę ziemniaki, dodać przyprawy i gotować prawie do miękkości ziemniaków. Mięso na klopsiki przełożyć do miski, dodać wszystkie przyprawy wlać 3 łyżki wody i wyrobić masę. Formować z niej małe klopsiki, gdyby okazało się, ze masa jest za luźna dodać troszkę kaszy manny. Gotowe klopsiki wrzucać delikatnie do garnka, zagotować a potem dodać odsączony groszek, marchewkę, kukurydzę i wypłukaną fasolę. Wszystko gotować kilka minut aż klopsiki będą ugotowane, dodać koncentrat i ketchup, ewentualnie doprawić jeszcze do smaku, zagęścić zupę mąką wymieszaną z odrobiną wody i zagotować zupę. Podawać na gorąco.