Sposób przygotowania:
Zupa mięsna „kaukaski szok”
Mięso umyć, pokrajać na małe kawałki, włożyć do garnka, zalać wodą, posolić i gotować pod przykryciem przez ok. 2 godziny. Następnie dodać obraną, drobno posiekaną
cebulę oraz roztarty czosnek i pieprz, przebrany i umyty ryż, umyte i wydrylowane śliwki. Gotować przez ok. 20 min. Na koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy.
Gotować 5 min. Ewentualnie doprawić jeszcze solą i pieprzem. Podawać zaraz po przyrządzeniu posypując posiekaną nacią pietruszki z koperkiem.
cebulę oraz roztarty czosnek i pieprz, przebrany i umyty ryż, umyte i wydrylowane śliwki. Gotować przez ok. 20 min. Na koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy.
Gotować 5 min. Ewentualnie doprawić jeszcze solą i pieprzem. Podawać zaraz po przyrządzeniu posypując posiekaną nacią pietruszki z koperkiem.