motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupa mięsna z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa najlepiej smakuje z jasnym pieczywem

Zupa mięsna z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa mięsna z pieczarkami

 

  • 1/2 kg mięsa od szynki
  • cebula
  • 30 dkg pieczarek
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • kostka mięsna
  • 1,5 litra wody
  • kucharek
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa mięsna z pieczarkami
Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej i podpiekamy mięso. Do garnka dajemy wodę kostkę mięsną i podpieczone mięso, gotujemy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, rumienimy na patelni i dodajemy do gotującej się zupy. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do zupy. Wszystko doprawiamy do smaku. Pod koniec gotowania dodajemy rozcieńczony w małej ilości wody koncentrat pomidorowy. Gotujemy jeszcze ok. 3 min.
Zupa mięsna z pieczarkami
Umyte mięso osuszamy, kroimy w kostkę i podsmażamy
Zupa mięsna z pieczarkami
Cebule obieramy kroimy w kostkę i rumienimy na patelni
Zupa mięsna z pieczarkami
Do garnka dajemy wodę, kostkę mięsną, podpieczone mięso, pokrojone pieczarki, zarumienioną cebulkę i gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy koncentrat i doprawiamy

Tagi:

mięso szynka