paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Zupa migdałowa na mleku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na cudowną mleczną zupę która znajdzie wielu amatorów

Zupa migdałowa na mleku

Składniki:

Zupa migdałowa na mleku

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa migdałowa na mleku
Migdały parzymy i obieramy. Następnie za pomocą maszynki mielimy je drobno. Od białek oddzielamy żółtka i łączymy je z zmielonymi migdałami. Dodajemy cukier i odrobinę soli, następnie ucieramy dokładnie. Powstałą masę wlewamy do mleka i ciągle mieszając czekamy aż zgęstnieje. Pamiętajmy, że zupa nie może się zagotować. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do zupy jak tylko zgęstnieje. Całość mieszamy. Do talerzy wsypujemy garść groszku i zalewamy zupą.

Tagi:

jajko jajka