piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Zupa migdałowa wg Piotra

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna zupa dla małych dzieci jak i dorosłych

Zupa migdałowa wg Piotra

Składniki:

Zupa migdałowa wg Piotra

 

Sposób przygotowania:

Zupa migdałowa wg Piotra
Ryz opłukać , zalać szklanką gorącego mleka i ugotować . Migdały sparzyć , obrać ze skórki , wysuszyć w piekarniku a następnie zemieć lub posiekać . Utrzeć z cukrem i kilkoma łyżkami mleka . Zalać resztą gorącego mleka . Przyprawić solą i cynamonem . Gotować na małym ogniu 10 minut . Dodać sparzone rodzynki i odstawić zupę na 30 minut by napęczniały . Zupę połączyć z ugotowanym ryżem , wlać olejek migdałowy . Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni i wraz ze skórką z pomarańczy dodać do zupy . Podawać w miseczkach udekorować płatkami migdałowymi .

Tagi:

ryż