Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Zupa migdałowa - wigilijna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna zupa, którą jadamy zbyt rzadko.

Zupa migdałowa - wigilijna

Składniki:

Zupa migdałowa - wigilijna

 

Sposób przygotowania:

Zupa migdałowa - wigilijna
Migdały sparzyć, obrać i utłuc (w moździerzu), kilka zostawić do dekoracji.(do ubijanych migdałów dodać trochę wody, wtedy nie wytworzy się olej) Mleko przegotować odstawić na chwilę i od razu połączyć z utłuczonymi migdałami, dodać cukier i cynamon, przelać do filiżanek, do każdej wrzucić kilka migdałów. Podajemy tą zupę z ugotowanym na sypko ryżem , albo groszkiem ptysiowym.