Sposób przygotowania:
Zupa Minestrone
1. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
2. Pieczarki i pora kroimy w plasterki.
3. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
4. Czerwoną paprykę kroimy w paseczki.
5. W garnczku podsmażamy cebulę i dodajemy czosnek i pora.
6. Następnie dodajemy startą marchewkę, fasolkę zieloną i szpinak. Wszystko mieszamy razem i podsmażamy.
7. Dodajemy pomidory z puszki i dusimy jeszcze około 3 minut.
8. Warzywa zalewamy wywarem i mieszamy. 9. Dodajemy makaron i gotujemy do miękkości makaronu.
10. Pod koniec gotowania doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy posiekana pietruszką.
2. Pieczarki i pora kroimy w plasterki.
3. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
4. Czerwoną paprykę kroimy w paseczki.
5. W garnczku podsmażamy cebulę i dodajemy czosnek i pora.
6. Następnie dodajemy startą marchewkę, fasolkę zieloną i szpinak. Wszystko mieszamy razem i podsmażamy.
7. Dodajemy pomidory z puszki i dusimy jeszcze około 3 minut.
8. Warzywa zalewamy wywarem i mieszamy. 9. Dodajemy makaron i gotujemy do miękkości makaronu.
10. Pod koniec gotowania doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy posiekana pietruszką.
testing223
testing223