Sposób przygotowania:
Zupa minestrone
1. Ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić, odłożyć do wystygnięcia.
2. Obrać i cienko pokroić marchewki, seler, paprykę i cebulę; włożyć do garnka wraz z listkiem laurowym, rozmarynem i odrobiną oliwy. Podsmażyć. Dodać 1,5 litra wody i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez
20–30 minut.
3. Dodać pomidory i oliwę. Gotować jeszcze przynajmniej przez 50 minut, mieszając od czasu do czasu i dolewając w miarę potrzeby gorącej wody.
4. Tuż przed podaniem dodać świeżo zmielony czarny pieprz i sól.
2. Obrać i cienko pokroić marchewki, seler, paprykę i cebulę; włożyć do garnka wraz z listkiem laurowym, rozmarynem i odrobiną oliwy. Podsmażyć. Dodać 1,5 litra wody i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez
20–30 minut.
3. Dodać pomidory i oliwę. Gotować jeszcze przynajmniej przez 50 minut, mieszając od czasu do czasu i dolewając w miarę potrzeby gorącej wody.
4. Tuż przed podaniem dodać świeżo zmielony czarny pieprz i sól.
Pyza