czesio

czesio

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Zupa na styl bułgarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Kiełbasę pokroić w kostkę. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i także

Zupa na styl bułgarski

Składniki:

Zupa na styl bułgarski

 

  • 2 l bulionu
  • 20 dag kiełbasy
  • po 1 niewielkiej papryce żółtej, czerwonej i zielonej
  • 3/4 szkl ryżu
  • 1 por
  • kilka gałązek oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa na styl bułgarski
Kiełbasę pokroić w kostkę. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i także podzielić na niewielkie kawałki. Por obrać i pokroić an plasterki. Bulion zagotować i dodać ryż, a następnie wszystkie przygotowane warzywa. Po 30 min dorzucić kiełbasę oraz doprawić solą i pieprzem. Zupę gotować do czasu aż wszystkie warzywa będą miękkie. Oregano umyć, posiekać i wsypać do garnka, trzymać na ogniu jeszcze kilka chwil. Podawać z grzankami.

Tagi:

ryż kielbasa