Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa natkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczna i tania zupa ziemniaczana z dużą ilością pietruszki

Zupa natkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa natkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa natkowa
Marchewkę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Pora oczyścić i posiekać. Natkę pietruszki umyć dokładnie. Drobno pokroić.Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać listek laurowy i troszkę soli i zagotować. Gotować 5 minut i dodać marchewkę i por. gotować warzywa do miękkości.Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, zamieszać. Wlać śmietankę, doprawić do smaku zupę, zagotować.
Zupa natkowa
Marchewkę obrać umyć pokroić w kostkę Pora oczyścić i posiekać
Zupa natkowa
Natkę pietruszki umyć dokładnie Drobno pokroić
Zupa natkowa
Ziemniaki obrać umyć pokroić w kostkę wrzucić do garnka zalać wodą dodać listek laurowy i troszkę soli i zagotować Gotować 5 minut i dodać marchewkę i por gotować warzywa do miękkości
Zupa natkowa
Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki zamieszać Wlać śmietankę doprawić do smaku zupę zagotować