Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

zupa neapolitańska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczna zupa. lubię ją robić:)

zupa neapolitańska

Składniki:

zupa neapolitańska

 

  • 50 dag warzyw: marchew, pietruszka, kalarepa, kalafior, kapusta, groszek, fasolka, cukinia
  • 10 dag drobnego makaronu
  • 1 łyżka masła
  • 1 szkl śmietany
  • 10 dag żółtego sera
  • koper
  • sól
  • cukier

Sposób przygotowania:

zupa neapolitańska
warzywa wyczyścić, pokroić je w drobną kosteczkę. Wrzucić wszystko do osolonej wrzącej wody. Wymieszać i chwilę pogotować. Do tego wrzucić łyżkę masła i wsypać trochę cukru. Pogotować tak z 15 minut. Do tego wsypać makaron. Wszystko razem gotować 10 minut. Ściągnąć naczynie z ognia i wlać śmietankę. Ser utrzeć i również wsypać do zupy. Na koniec udekorować posiekanym koperkiem.