wioletta4343

wioletta4343

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

Zupa Nic

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo szybka zupka i smaczna!!!

Zupa   Nic

Składniki:

Zupa Nic

 

  • 2 litry wody
  • 1 kostka rosołowa drobiowa lub wołowa
  • 1 łyżeczka vegety
  • maggi
  • średnia cebula
  • łyżka masła
  • 2 jajka
  • ok.2 łyżek mąki
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa Nic
Wodę zagotować w garnku, dodajemy kostkę rosołową i vegetę , cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę , rumienimy na maśle , dodajemy do wody , chwilkę gotujemy ,z jajek i mąki robimy małym garnuszku lane ciasto energicznie mieszając , następnie zalewamy nim zupę ,zestawiamy z ognia , dodajemy kilka kropli maggi , pieprz i można przyprawić posiekną zieloną pietruszką , będzie lepsza i aromatyczna. Smacznego!!

Tagi:

jajko jajka