Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa "nic"

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Umyte jajka wybic oddzielając żółtka od białek. Żółtka utrzeć z

Zupa "nic"

Składniki:

Zupa "nic"

 

  • 3 szkl mleka
  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Zupa "nic"
Umyte jajka wybic oddzielając żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę. Z białek ubić sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania 1 łyżkę cukru. Mleko zagotować. Częścią wrzącego mleka zaparzyć utarte z cukrem żółtka, dodać do nich cukier waniliowy. Na pozostałym mleku ugotować kluski z piany i połączyć je z mlekiem żółtkowym. Podawać zupę na ciepło z dodatkiem ryżu preparowanego lub ugotowanego na sypko.

Tagi:

nic jajko jajka