anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Zupa ogonowa drobiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatna zupa ale treściwa można ją podawać z ziemniakami , ja akurat lubię taką bez . Często robię na mięsie wieprzowym ale na drobiowym jest równie znakomita.

Zupa ogonowa drobiowa

Składniki:

Zupa ogonowa drobiowa

 

  • zupa ogonowa 1 op
  • marchewka 1 szt
  • cebula 1 szt
  • czosnek 1 ząbek
  • 3 skrzydełka
  • mięso z kurczaka 200g
  • olej 1 łyżka
  • natka pietruszki 1 łyżka
  • pieprz
  • woda 2 L

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogonowa drobiowa
Skrzydełka umyć włożyć do garnka zalać wodą i dodać obraną i drobno pokrojoną cebulę oraz marchewkę. Mięso umyć i pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Mięso dodać do zupy i gotować około 40 minut, następnie przyprawić do smaku i dodać zupę ogonową przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zagotować.