Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Zupa ogonowa z grzankami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

sycąca i smaczna zupa....

Zupa ogonowa z grzankami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogonowa z grzankami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogonowa z grzankami
Do garnka wlać wodę i wrzucić kostkę rosołową. Dodać ziele angielskie, pieprz w ziarnie oraz liść laurowy. Marchewkę, seler i por obrać i umyć. Następnie starkować na tarce. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kosteczkę. Wrzucić do zupy. Następnie dodać starkowaną marchewkę, pietruszkę oraz seler. Cebule obrać, umyć pokroić w kosteczkę i zasmażyć na patelni.Boczek również pokroić w kosteczkę i oddzielnie usmażyć. Wrzucić do zupy i przyprawić do smaku. Zupę w proszku wymieszać z wodą i przelać do wywaru. Wymieszać. Suchy chleb pokroić w kosteczkę i zasmażyć na patelni. Zupę podawać z grzankami.
Zupa ogonowa z grzankami
Marchewkę,pora i selera obrac i umyć oraz starkowac.
Zupa ogonowa z grzankami
Do garnka wlac wodę i wrzucic kostke rosołową.
Zupa ogonowa z grzankami
Przyprawic do smaku solą,pieprzem,zielem angielskim,liściem laurowym.
Zupa ogonowa z grzankami
Boczek pokroic w kosteczke i zasmazyć na patelni.

Tagi:

zupa chleb