anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Zupa ogonowa z grzybami suszonymi

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zupa ogonowa z grzybami i kaszą manną.

Zupa ogonowa z grzybami suszonymi

Składniki:

Zupa ogonowa z grzybami suszonymi

 

  • 2 ogony wieprzowe , grubsze części
  • 6 ziemniaków
  • 4 łyżki suszonych podgrzybków
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1/4 selera
  • 1 cebula
  • 1 mały por
  • 1/2 litra soku pomidorowego 100%
  • 3 łyżki kaszy mannej
  • 1 łyżka mielonej papryki
  • 1,5 litra wody
  • ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz
  • 1 łyżka przyprawy jarzynka
  • 200 gram śmietany do zup

Sposób przygotowania:

Zupa ogonowa z grzybami suszonymi
Ogony grubsze części wymoczyć, zalać wodą, zagotować, dodać starte na tarce warzywa, przyprawy i namoczone, pokrojone wcześniej grzyby.(wlać razem z wodą) Gotować aż mięso będzie miękkie, dodać ziemniaki, gotować 10 min, po tym czasie dodać kaszę manną, gotować aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec dodać sok pomidorowy i mieloną paprykę, gotować wszystko jeszcze 7 min. Wyjąć mięso, drobno pokroić, włożyć do zupy. Do garnuszka wyłożyć śmietanę, wlać gorącej zupy, dokładnie wymieszać, wlać do zupy, wymieszać. Smacznego.