Sposób przygotowania:
Zupa z fasolą miksowaną z dodatkiem ziemniaków
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, opłukać. Fasolę opłukać i zalać wodą, ja użyłam młody jasiek więc nie moczyłam.
Fasolę ugotować do miękkości w osobnym naczyniu z cebulą i zmiksować.
Przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do fasoli. Ziemniaki ugotować w posolonej wodzie lub bulionie lub rosole z dodatkiem jarzyn i przełożyć do zmiksowanego jaśka, zagotować.
Wymieszać i przyprawić do smaku, dodać łyżkę przecieru pomidorowego, majeranku, podawać na ciepło.
Fasolę ugotować do miękkości w osobnym naczyniu z cebulą i zmiksować.
Przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do fasoli. Ziemniaki ugotować w posolonej wodzie lub bulionie lub rosole z dodatkiem jarzyn i przełożyć do zmiksowanego jaśka, zagotować.
Wymieszać i przyprawić do smaku, dodać łyżkę przecieru pomidorowego, majeranku, podawać na ciepło.