Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z ryżem i kurczakiem
Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą, dodajemy sól, ziele angielskie oraz liście laurowe. Gotujemy wywar do miękkości mięsa, następnie wyjmujemy kurczaka z wywaru.
Dodajemy marchewkę oraz pietruszkę pokrojone w półplasterki. Gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy ryż i gotujemy 15 minut.
Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do zupy. Gotujemy 5 minut.
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przyprawiamy zupę pieprzem. Gotujemy jeszcze minutę. Ugotowane mięso dzielimy na dość spore kawałki i podajemy w zupie.
Dodajemy marchewkę oraz pietruszkę pokrojone w półplasterki. Gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy ryż i gotujemy 15 minut.
Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do zupy. Gotujemy 5 minut.
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przyprawiamy zupę pieprzem. Gotujemy jeszcze minutę. Ugotowane mięso dzielimy na dość spore kawałki i podajemy w zupie.