MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa ogórkowa 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupa ogórkowa pachnąca koperkiem.

Zupa ogórkowa 2. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa ogórkowa 2.

 

  • 300g ogórków kiszonych
  • 1 mała cebula
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka ,korzeń
  • kostka warzywna
  • 1 duży ziemniak
  • sól, pieprz
  • koperek
  • 2 łyżki śmietany 30%

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa 2.
Ziemniak obrać i pokroić w małą kostkę, 0,5 cm.Marchew i pietruszkę obrać. Jedną marchew pokroić w 0,5 cm plasterki a drugą zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Pietruszkę pokroić jak marchewkę w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w talarki.Do garnka wlać 1,5 wody dodać kostkę, marchew, cebulę , pietruszkę, sól i pieprz ,wymieszać i gotować przez 10 minut.Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wraz z wodą powstałą podczas tarcia wsypać do zupy.Gotować przez 5 minut i wyłączyć, wlać śmietanę i dodać koperek.Podawać gorącą.
Zupa ogórkowa 2.
Do wody wrzucamy kostkę, cebulę, marchew , pietruszkę, sól i pieprz.
Zupa ogórkowa 2.
Zupa będzie ładniej wyglądała, gdy jedną marchew zetrzemy na tarce.
Zupa ogórkowa 2.
Ogórki kiszone należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Tagi:

ogórki