Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z makaronem
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach, w rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy ogórki , podsmażamy przez kilka minut. Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora kroimy w pół plastry, przekładamy do garnka zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości warzyw, dodajemy podsmażone ogórki, gotujemy przez kilka minut.
Zupę zagęszczamy mąką wymieszaną w niewielkiej ilości wody, dodajemy śmietanę rozmieszaną w niewielkiej ilości gorącej zupy.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy ugotowany makaron i posiekany koper.
Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach, w rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy ogórki , podsmażamy przez kilka minut. Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora kroimy w pół plastry, przekładamy do garnka zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości warzyw, dodajemy podsmażone ogórki, gotujemy przez kilka minut.
Zupę zagęszczamy mąką wymieszaną w niewielkiej ilości wody, dodajemy śmietanę rozmieszaną w niewielkiej ilości gorącej zupy.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy ugotowany makaron i posiekany koper.