aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Zupa ogórkowa z muszelkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupa ogórkowa z makaronem

Zupa ogórkowa z muszelkami

Składniki:

Zupa ogórkowa z muszelkami

 

  • 1 szyjka z indyka
  • 1 marchew
  • 1/2 pietruszki
  • 1 cebula
  • 4 ogórki kiszone
  • 1/2 szklanki śmietany słodkiej 30%
  • 1 łyżka vegety lub kucharka
  • pieprz
  • maggi
  • natka pietruszki
  • makaron muszelki

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z muszelkami
Szyjkę umyć i włożyć do garnka. Zalać 2 litrami wody. Jarzyny obrać, pokroić na kawałki i wrzucić do zupy. Wsypać przyprawę i gotować, aż mięso dędzie miękkie. Ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Dodać wraz z wodą do wywaru. Zagotować. Wrzucić garść makaronu i gotować ok. 10 minut. Zabielić zupę śmietaną i zagotować. Doprawić do smaku pieprzem oraz maggi. Posypać natką pietruszki i podawać.