szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Zupa ogórkowa z porem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupa ogórkowa z dodatkiem pora

Zupa ogórkowa z porem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowa z porem

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z porem
Do garnka wkładamy skrzydełka, zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, kostkę rosołową i liście laurowe. Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do garnka. Gotujemy ok 15 minut. W tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę. Po wskazanym czasie dodajemy ziemniaki i gotujemy nastepne 20 minut. Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pora drobno kroimy i podsmażamy na oliwie. Ugotowane skrzydełka wyciągamy z zupy i obieramy mięso od kości. Mięso dodajemy spowrotem do garnka. Ogórki wraz z sokim i porem przekładamy do garnka z zupą. Zupę gotujemy jeszcze kilka minut. Pod koniec gotowania dodajemy kefir i mieszamy.
Zupa ogórkowa z porem
Potrzebujemy głównie ogórki marchew pora pietruszke ziemniaki
Zupa ogórkowa z porem
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostke, po czym dodajemy do garnka
Zupa ogórkowa z porem
Pora kroimy na małę kawałeczki i wrzucamy na patelnie
Zupa ogórkowa z porem
Ogórki ściramy na tarce o grubych oczkach