nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Zupa ogórkowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zupa ogórkowa. Z własnych kiszonych ogórków. Bardzo gęsta. Jeżeli ktoś woli rzadszą, dać mniej ryżu lub nie dawać w ogóle ziemniaków.

Zupa ogórkowa z ryżem

Składniki:

Zupa ogórkowa z ryżem

 

  • kiszone, posiekane ogórki - 1 słoik
  • ziemniaki pokrojone w kostkę - 4 sztuki
  • ryż 0,5 szklanki
  • skrzydełka z kurczaka - 2 sztuki
  • sól, pieprz -do smaku
  • mała cebula - sztuka
  • marchewka - 1 sztuka
  • śmietana 18% - 0,5 szklanki
  • kostka rosołowa - 1 sztuka
  • koperek - 1 pęczek

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z ryżem
1. Skrzydełka opłukujemy, wrzucamy do duża garnka. Zalewamy wodą, dajemy kostkę rosołową i gotujemy.2. Kroimy w kostkę marchewkę i razem z pokrojonymi ziemniakami wrzucamy do gara. 3. Cebulkę siekamy w kostkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy ogórki kiszone ze słoiczka i smażymy. Po zagotowaniu bulionu wrzucamy ogórki oraz ryż i wszystko gotujemy. Zaprawiamy śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.4. Koperek siekamy i posypujemy naszą zupę na talerzu. Gotowe