MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa ogórkowa z ryżem wg MARIA66

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupa ogórkowa z parabolicznym ryżem.

Zupa ogórkowa z ryżem wg MARIA66 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa ogórkowa z ryżem wg MARIA66

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z ryżem wg MARIA66
Do garnka wlewamy 1 l wody, dodajemy pieprz i sól .Marchew , pora i cebulę obieramy i czyścimy.Warzywa kroimy w talarki i wsypujemy do garnka.Dodajemy kostkę gotujemy wszystko przez 5 minut. Następnie wsypujemy ryż i gotujemy razem przez 10 minut.Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach i wraz z powstałym sokiem , który powstał podczas tarcia wlewamy wszystko do zupy, mieszamy i razem gotujemy przez 10 minut na małym ogniu.Następnie dodajemy śmietanę i koperek drobno pokrojony.Podajemy gorącą.
Zupa ogórkowa z ryżem wg MARIA66
Bazą zupy sa warzywa,marchew, por, cebula i kostka warzywna.
Zupa ogórkowa z ryżem wg MARIA66
Ryż zamiast tradycyjnego ziemniaka , ale pamietaj że to ma być paraboliczny ryż, który sie nie rozgotuje.
Zupa ogórkowa z ryżem wg MARIA66
Najważniejsze są dobre swojskie , nieprzesolone ogórki kiszone, które ścieramy na tarce.

Tagi:

ryż ogórki