Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Zupa ogórkowo-brokułowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Zupa ogórkowo-brokułowa z ziemniakami, zabielana śmietaną świetnie smakuje i jest jedną z najbardziej lubianych zup mojej córeczki.

Zupa ogórkowo-brokułowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowo-brokułowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowo-brokułowa
Do garnka przykładamy kurczaka, zalewamy zimną wodą, solimy i zagotowujemy. Warzywa obieramy, ziemniaki kroimy w kostkę, brokuły drobno siekamy, a pozostałe warzywa ścieramy na dużych oczkach. Do wywaru przekładamy ziemniaki, marchew oraz pietruszkę i brokuły i gotujemy przez około 15 minut na niewielkim ogniu, następnie dodajemy ogórki i gotujemy do 10 minut, zabielamy śmietaną. Doprawiamy sola i pieprzem.
Zupa ogórkowo-brokułowa
do garnka wkładamy kurczaka zalewamy wodą i gotujemy
Zupa ogórkowo-brokułowa
Do wywaru dodajemy wszystkie przygotowane warzywa
Zupa ogórkowo-brokułowa
do gotującej się zupy dodajemy starte ogórki
Zupa ogórkowo-brokułowa
na koniec zabielamy i doprawiamy zupę do smaku

Tagi:

brokuły