ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Zupa ogórkowo - jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pożywna zupa z ryżem, szybka i prosta do wykonania.

Zupa ogórkowo - jarzynowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa ogórkowo - jarzynowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowo - jarzynowa
Marchew, pietruszkę i seler myjemy i obieramy. Część warzyw ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa zalewamy wodą, solimy, gotujemy. Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach.Gdy warzywa w zupie nieco zmiękną, wsypujemy ryż (bez woreczka). Gotujemy aż ryż zmięknie, mieszając od czasu do czasu. Następnie dodajemy ogórki i gotujemy zupę jeszcze chwilę. Całość zabielamy śmietanką (ilość wedle uznania). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!
Zupa ogórkowo - jarzynowa
Dodanie potartych warzyw do zupy sprawi że stanie się ona bardziej wartościowa i bogata w witaminy.
Zupa ogórkowo - jarzynowa
Ogórki ścieramy na tarce, lecz można je równiez pokroić.

Tagi:

ryż