graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

zupa ozorkowa ze skrzydełkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zupę podaje do jedzenia z chlebem

zupa ozorkowa ze skrzydełkami

Składniki:

zupa ozorkowa ze skrzydełkami

 

  • 4 duże skrzydełka drobiowe
  • 1 ozór cielęcy
  • 2 marchewki
  • 1 por
  • 1 pietruszka
  • 3 ziemniaki
  • 0,5 szklanki słodkiej śmietany
  • sól,pieprz do smaku
  • pęczek natki z pietruszki
  • 2 litry wody

Sposób przygotowania:

zupa ozorkowa ze skrzydełkami
skrzydełka i ozorek umyć ,wodę zagotować i wrzucić do gotującej się skrzydełka,marchew i pietruszkę obrać ze skórek i pokroić w kostkę i dodać do gotującej się wody ze skrzydełkami, gotować wszystko razem prze 0,5 godziny ,ozór ugotować do miękkości w osobnej wodzie,po ugotowaniu i przestudzeniu z ozora zdjąć skórkę i następnie pokroić do w kostkę,ziemniaki obrać ze skórek i pokroić w kostkę z wywaru wyjąć skrzydełka a wrzucić do niego pokrojone ziemniaki i ugotować je do miękkości gdy będą miękki dodać pokrojony ozorek,obrane mięso ze skrzydełek i pokrojoną drobno natkę pietruszki,zaprawić śmietaną i pogotować wszystko razem przez 5 minut ,podawać gorącą zupę do jedzenia