motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupa paprykowa z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna zupa z kolorowymi paprykami oraz mięskiem. Można ją podawać w formie obiadu, ponieważ jest pożywna.

Zupa paprykowa z mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa paprykowa z mięsem

 

  • 50 dkg łopatki
  • bulion grzybowy
  • 1,5 litra wody
  • 4 łyżki oleju
  • vegeta
  • 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa
  • 30 dkg pieczarek
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 0,5 papryki żółtej
  • 0,5 papryki czerwonej
  • 0,5 papryki zielonej

Sposób przygotowania:

Zupa paprykowa z mięsem
Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Do pokrojonego mięska dodajemy oliwę i przyprawę do gyrosa, mieszamy i smażymy.

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy kostkę i vegetę, gotujemy. Obrane pieczarki kroimy na mniejsze kawałki. Papryki oczyszczamy i kroimy w kostkę.

Pieczarki podsmażamy i doprawiamy vegetą. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do gotującego się wywaru i gotujemy do miękkości.

Doprawiamy do smaku.
Zupa paprykowa z mięsem
Umyte i osuszone mięso kroimy na mniejsze kawałki
Zupa paprykowa z mięsem
Wszystkie papryczki oczyszczamy i kroimy w kostkę
Zupa paprykowa z mięsem
Obrane pieczarki smażymy i doprawiamy vegetą
Zupa paprykowa z mięsem
Wszystkie przygotowane składniki dajemy do wywaru i gotujemy do miękkości

Tagi:

papryka