Sposób przygotowania:
Zupa paprykowa
Ziemniaki pokroić w kostkę i wrzucić do wywaru, gotować.
Papryki umyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Posiekaną cebulę i paprykę podsmażyć na oleju, podlewając wywarem. Następnie dodać pokrojony w paseczki boczek i koncentrat pomidorowy. Przyprawić. Kiedy kartofle będą miękkie, do wywaru dodać warzywa z boczkiem.
2 Śmietanę wymieszać z mąką, a następnie zaprawić nią zupę, zagotować. Można udekorować świeżo posiekaną natką pietruszki.
Papryki umyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Posiekaną cebulę i paprykę podsmażyć na oleju, podlewając wywarem. Następnie dodać pokrojony w paseczki boczek i koncentrat pomidorowy. Przyprawić. Kiedy kartofle będą miękkie, do wywaru dodać warzywa z boczkiem.
2 Śmietanę wymieszać z mąką, a następnie zaprawić nią zupę, zagotować. Można udekorować świeżo posiekaną natką pietruszki.