jurata

jurata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Zupa paprykowo-pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupa dla lubiących paprykę i pomidory.

Zupa paprykowo-pomidorowa

Składniki:

Zupa paprykowo-pomidorowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa paprykowo-pomidorowa
Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na maśle, wcisnąć czosnek. Wsypać mąkę, mieszając podsmażyć wszystko przez około 2-3 minuty. Zasmażkę wlać do wywaru mięsnego. Pomidory obrać z skórki, z papryki usunąć nasiona, pokroić w kostkę, wrzucić do wywaru. Wszystko razem gotować 25-30 minut. Pod koniec gotowania dodać chili, sól oraz pieprz do smaku. Zupę przetrzeć przez sitko lub użyć blendera.