gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1320]

Zupa pieczarkowa z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupę pieczarkową z warzywami podaję na obiad na pierwsze danie. Polecam, jest smaczna i łatwa w przygotowaniu.

Zupa pieczarkowa z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa pieczarkowa z warzywami

 

  • 300 gram kości od schabu
  • 350 gram pieczarek
  • 4 średnie ziemniaki
  • 1/2 puszki groszku
  • 2 marchewki
  • 100 ml śmietanki
  • 1,5 łyżki mąki
  • sól
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z warzywami
Kości wkładamy do garnka, zalewamy wodą (ok. 2 litry) i dodajemy sól oraz przyprawę uniwersalną Kucharek. Gotujemy do momentu, aż mięso na kościach będzie miękkie, po czym je wyciągamy. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i dodajemy do wywary. gotujemy przez chwilę. Po czym dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę, wsypujemy również groszek. Gotujemy do czasu, aż składniki będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy obrane mięso z kości oraz wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką. Doprowadzamy do wrzenia. Porcję zupy wylewamy na talerz.
Zupa pieczarkowa z warzywami
Kości wkładamy do garnka, zalewamy wodą (ok. 2 litry) i dodajemy sól oraz przyprawę uniwersalną Kucharek.
Zupa pieczarkowa z warzywami
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i dodajemy do wywary. gotujemy przez chwilę.
Zupa pieczarkowa z warzywami
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy.