Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa pieczarkowa z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa pieczarkowa z koperkiem to smak mojego dzieciństwa.

Zupa pieczarkowa z koperkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa pieczarkowa z koperkiem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z koperkiem
Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić na kawałki, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać por sól i ugotować. 10 minut przed końcem gotowania wsypać pokrojone pieczarki. Śmietanę wymieszać z mąką i szczyptą soli, połączyć z zupą zagotować. Przyprawić do smaku. Zupę podawać posypaną posiekanym koperkiem.
Zupa pieczarkowa z koperkiem
Pokrojone ziemniaki marchewkę por i pietruszkę gotować w wodzie z dodatkiem soli
Zupa pieczarkowa z koperkiem
Przed końcem gotowania wsypać pokrojone pieczarki
Zupa pieczarkowa z koperkiem
Dodać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować