Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Zupa pesto z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i pożywna zupa warzywna z pesto i fasolką szparagową. Jej smak jest wyjątkowy! Ja ją pokochałam...

Zupa pesto z fasolką szparagową Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa pesto z fasolką szparagową

 

  • 2 średnie marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 średniego selera
  • 1 por
  • 1,5-2 l bulionu
  • ok. 300 g fasoli szparagowej żółtej (może być mrożona)
  • 1 op. pesto zielonego świeżego (takiego z lodówki)
  • garść drobnego makaronu
  • oliwa
  • sos sojowy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa pesto z fasolką szparagową
Obrać i umyć warzywa. Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a pora drobno posiekać. Fasolkę szparagową przekroić na 2-3 części. Do garnka na rozgrzaną oliwę wrzucić marchewkę, pietruszkę, selera oraz pora. Warzywa smażyć około 5 min., aż zrobią się szkliste. Następnie wlać bulion (może być z kostki) i doprowadzić do wrzenia. Wrzucić fasolkę szparagową i gotować aż zrobi się miękka. Na końcu dodać pesto oraz drobny makaron i gotować do jego miękkości. Doprawić pieprzem, solą i sosem sojowym
Zupa pesto z fasolką szparagową