Sposób przygotowania:
Zupa z Fasolki Szparagowej Tycznej
► Do 2 litrów osolonej wody dodać trochę pieprzu, wrzucić żeberka, obraną marchewkę, seler, pietruszkę, por i gałąski cząbru / gotować /. Gdy warzywa zaczynają mięknąć pokroić je w średniej wielkośći kostkę i z powrotem wrzucić do wywaru. Miękkie żeberka wyjąć (można je pokroić i ponownie wrzucić do garnka). ► Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce, pokroić w niewielkie (3cm) kawałki i dodać do wywaru / gotować aż fasolka będzie miękka / Po gotowaniu fasolka gubi purpurowy kolor. ► Z mąki i masła zrobić lekką zasmażkę i dodać do zupy, dokładnie mieszając, zagotowć. ► Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki z koperkiem. Jak potrzeba doprawić solą i pieprzem.
nathaliye
agabi22
evita0007
Netka
eluchap