pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zupa pieczarkowa na bulionie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

bardzo mocno pieczarkowa

Zupa pieczarkowa na bulionie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa pieczarkowa na bulionie

 

  • 500 ml bulion drobiowy,
  • 700 ml woda,
  • 500 g pieczarki,
  • 200 g makaron świderki

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa na bulionie
Bulion (ja użyłem zrobionego wg przepisu "Bulion z kaczki") podgrzewamy na małym ogniu. Dodajemy wodę (tutaj proporcję mogą być różne, w zależności od mocy bulionu i jaką intensywny smak chcemy uzyskać w naszej pieczarkowej), pokrojone pieczarki i gotujemy ok 45 min. Makaron gotujemy oddzielnie i zalewamy go gotową zupą bezpośrednio przed podaniem.
Zupa pieczarkowa na bulionie
Etap 1 Gotowanie wywaru
Zupa pieczarkowa na bulionie
Etap 2 Ugotwana zupa

Tagi:

makaron