bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Zupa pieczarkowa po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo ciekawy przepis. Polecam.

Zupa pieczarkowa po węgiersku

Składniki:

Zupa pieczarkowa po węgiersku

 

  • kiełbasy wędzonej, 150 ml śmietany, 2 dag mąki, sól, pieprz i papryka mielona do smaku.

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa po węgiersku
Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę. Słoninę pokrajać w kostkę, częściowo stopić, dodać cebulę i pieczarki, podsmażyć, połączyć z wywarem, ugotować. Pod koniec gotowania dodać pokrajaną w półplasterki kiełbasę i śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować i doprawić do smaku.

Tagi:

kielbasa