Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Skrzydełka myjemy i wkładamy do gotującej się wody, gotujemy. Marchew, pietruszkę, por, seler myjemy i kroimy, przekładamy do garnka z zupą.
Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałeczki. Na patelnie wkładamy masło i dodajemy pieczarki, smażamy przez kilka minut. Ziemniaki obieramy, kroimy i myjemy. Ziemniaki i pieczarki dokładamy do garnka, gotujemy do miękkości.
Doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę, zagotowujemy.
Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałeczki. Na patelnie wkładamy masło i dodajemy pieczarki, smażamy przez kilka minut. Ziemniaki obieramy, kroimy i myjemy. Ziemniaki i pieczarki dokładamy do garnka, gotujemy do miękkości.
Doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę, zagotowujemy.
![Zupa pieczarkowa z ziemniakami Zupa pieczarkowa z ziemniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-pieczarkowa-z-ziemniakami-577390.jpg)
![Zupa pieczarkowa z ziemniakami Zupa pieczarkowa z ziemniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-pieczarkowa-z-ziemniakami-577391.jpg)
![Zupa pieczarkowa z ziemniakami Zupa pieczarkowa z ziemniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-pieczarkowa-z-ziemniakami-577393.jpg)
![Zupa pieczarkowa z ziemniakami Zupa pieczarkowa z ziemniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-pieczarkowa-z-ziemniakami-577394.jpg)
biedroneczki