Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Skrzydełka myjemy i wkładamy do gotującej się wody, gotujemy. Marchew, pietruszkę, por, seler myjemy i kroimy, przekładamy do garnka z zupą.
Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałeczki. Na patelnie wkładamy masło i dodajemy pieczarki, smażamy przez kilka minut. Ziemniaki obieramy, kroimy i myjemy. Ziemniaki i pieczarki dokładamy do garnka, gotujemy do miękkości.
Doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę, zagotowujemy.
Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałeczki. Na patelnie wkładamy masło i dodajemy pieczarki, smażamy przez kilka minut. Ziemniaki obieramy, kroimy i myjemy. Ziemniaki i pieczarki dokładamy do garnka, gotujemy do miękkości.
Doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę, zagotowujemy.
biedroneczki