Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Zupa pieczarkowa z serkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rozgrzewająca zupa na chłodne dni. Zupa na bazie bulionu z warzywami z dodatkiem pieczarek. Idealna na niedzielny obiad.

Zupa pieczarkowa z serkami

Składniki:

Zupa pieczarkowa z serkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z serkami

I

Zupa pieczarkowa z serkami

1. Ziemniaki, marchew, pietruszkę obieram, kroję w kostkę, myję. Warzywa przekładam do garnka zalewam wodą, solę i gotuję.
2. Cebulę obieram, drobno kroję, Smażę na rozgrzanym maśle.
3. Do cebuli dodaję pokrojone w pól plasterki pieczarki. Smażę 10 minut, doprawiam pieprzem oraz solą. Grzyby przekładam do garnka z warzywami.
4. Serki rozpuszczam w bulionie rosołowy i wlewam do zupy.
5. Zupę gotuję 10 minut.

II

6. Gotowe.
7. Smacznego