Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa z klopsikami
2 cebule i czosnek pokroić i podsmażyć na patelni. Pieczarki obieramy, myjemy, kroimy i podsmażamy w garnku, po czym dodajemy wcześniej podsmażoną cebulkę z czosnkiem. Dusimy pod przykryciem ok 10 minut, następnie zalewamy bulionem i gotujemy.
Mięso mielone łączymy z jajkiem, pokrojoną cebulą i dwiema rozmoczonymi bułkami . Formujemy małe kuleczki i wrzucamy na wrząca zupę. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem, zaciągamy mąką lub śmietanką i posypujemy posiekana pietruszką.
Mięso mielone łączymy z jajkiem, pokrojoną cebulą i dwiema rozmoczonymi bułkami . Formujemy małe kuleczki i wrzucamy na wrząca zupę. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem, zaciągamy mąką lub śmietanką i posypujemy posiekana pietruszką.
robertjankopp
robertjankopp